Testi, szellemi lakoma Mátyás tiszteletére

A vetélkedő legjobbjai
A vetélkedő legjobbjai - © Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – A díszlet és a zene miatt igazi reneszánsz hangulat fogadta Nyíracsádon, a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola aulájában az igazságos királyunk, Mátyás születésének 560. évfordulója alkalmából rendezett prózamondó verseny résztvevőit és vendégeit.

Mintha nem is versenyre, hanem igazi reneszánsz lakomára érkezett volna mindenki. Az asztalon kancsók, kupák, serlegek sorakoztak jóféle „itókával”, a fatányérokon gyümölcs, pogácsa és sült tök várta az asztaltársaságokat és a zsűrit. A vendégeket Czentyéné Kerti Judit főszervező köszöntötte, majd a „hírmondó” szerepébe bújt Kerti Benedek felhívta a jelenlévő „úrhölgyek és egyéb fehércselédek” figyelmét arra, hogy némítsák le „postagalambjaikat” a viadal idejére. A két kategóriában zajló prózamondó versenynek természetesen Mátyás király volt a főszereplője. A megannyi történet igazi szellemi táplálékot nyújtott a hallgatóságnak. Az eredményhirdetést követően a „hírmondó” mindenkinek megköszönte a szereplést és a részvételt, majd bezárta a „kastély” kapuját.

Az 1–2. osztályosok között első helyezést ért el Nagy Blanka, a második Bródi Berta és Szűcs Martin lett, míg a harmadik helyet Czigla Zsombor és Szász András szerezte meg. Szabó Gréta különdíjat kapott a zsűritől. A 3–4. évfolyamosok versenyében Barna Kata végzett az élen. A második helyet Szemán Amira és Gugg Máté szerezte meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Kerti Csenge, Varga Panna és Hajdu Raul léphetett fel. Különdíjasok: Büte Bíborka, Szász Borbála és Vajda Lilla.

– Kedves Zilahi Enikő –Nyíracsád.
HAON.HU


hirdetés