Nappal hőség, éjjel verseny

A résztvevő csapatok egyike.
A résztvevő csapatok egyike. - © Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Szakácsok és óvó nénik is versenyeztek a nyír­acsádi éjszakában.

Rekkenő volt az augusztus eleji hőség, így nem csoda, hogy a nyírségi település művelődési háza által felnőtteknek szervezett éjszakai akadályverseny nemcsak jókedvet, de egy kis felfrissülést is hozott a részvevőknek. Csupán a szervezőknek főhetett a fejük, hogy idén vajon milyen feladatokat találjanak ki a harmadik alkalommal meghirdetett, és méltán népszerű versenyre.

Gyerekkorukat idézték

Hat, egyenként ötfős csapat vállalkozott a próbákra, a résztvevők nosztalgikus izgalommal várták az iskoláskoruk akadályversenyeire emlékeztető „túrát”. A feladatok megoldását követően szintén játékos formában találhatták ki a következő állomás helyszínét, melyeket a falu központjában bújtattak el. A rajt után ügyes mozgásukat, gyors reflexeiket tesztelhették egy táncos számítógépes program segítségével, majd elsősegélynyújtásban jeleskedhettek. A könyvtár épületében természetesen szólásokat és közmondásokat kellett helyes sorrendbe rakni, majd tésztát fűztek cérnára, sportolókat és sportágakat párosítottak, pingponglabdával egyensúlyoztak, és végül a készülő tájháznál a régi paraszti udvarok és háztartások eszközeit kellett felismerniük. Tavaly az óvodában is volt egy állomás, Pósán Ferencné óvodavezető javaslatára már akkor eldöntötték az óvónők, hogy idén ők is szerencsét próbálnak.

Fiatalabb generáció

A szakács nénik sem akartak lemaradni, így ők is szerveztek egy csapatot. Nem volt hiábavaló az igyekezetük, hisz el is foglalták a dobogó második és harmadik fokát. Mudra Zsolt és csapata a fiatalabb generációhoz tartozik, tavaly a második helyen végeztek, így természetesen idén a győzelemre hajtottak. Sikerült nekik.

HBN–KZENyíracsád.
HAON.HU


hirdetés