Javában tart az uborkaszezon

Sinkáné Szmír Szilvia és Balogh Béláné évek óta dolgoznak az önkormányzat uborkaföldjén
Sinkáné Szmír Szilvia és Balogh Béláné évek óta dolgoznak az önkormányzat uborkaföldjén - © Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – A termés bőséges, folyamatosan szedik a savanyúságnak valót.

A nyár második hónapjától elindult az uborkaszezon a Start munkaprogram keretében működtetett nyíracsádi önkormányzati telkeken. A csepegtető öntözéssel ellátott Rákóczi utcai kertben már embermagasságúra futott fel a támrendszerre az uborka. Már az első szedést követően nagy volt az érdeklődés a lakosság részéről, folyamatosan ellátják a helyi savanyító üzemet, a maradékot pedig eladják.

Lakatosné Nagy Erzsébet munkacsoport vezető elmondása szerint az eddigi csapadékos, párás, hűvös időjárás nem kedvezett az uborkának, de mindent megtesznek, hogy elkerüljék az esetleges megbetegedést.

– Tápoldatot rendszeresen kapnak a növények a csepegtető rendszeren keresztül, de permetezni csak nagyon indokolt esetben, és akkor is csak a szabadföldi „uborkában” szoktunk. Ha szükséges, akkor háromnapos egészségügyi lebomlású szereket alkalmazunk, hogy megvédjük az ültetvényt. Főként a lisztharmattól kell tartani, különösen eső után – magyarázta a csoportvezető az uborka gondozásának legfontosabb elemeit. Azt is megtudtuk tőle, hogy a kora nyári párás időjárás ellenére bőséges termésátlagra számítanak.

– Kedves Zilahi Enikő –Nyíracsád.
HAON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés