Díszpolgárt avattak október ünnepén

Díszpolgárt avattak október ünnepén
© Fotó: Kedves-Zilahi Enikő
Nyíracsád – Tapasztó János római katolikus kanonok kapott díszpolgári címet a forradalom tiszteletére rendezett ünnepségen.

A nyírségi település önkormányzata és intézményei, a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanulói és pedagógusai október 22-én reggel közösen emlékeztek az 1956-os forradalom hőseire. A megemlékezésnek a művelődési ház adott otthont, ahol Sándor Edit intézményvezető köszöntötte az ünneplőket, majd Tóth Elekné iskolaigazgató ünnepi gondolatait figyelte feszült figyelemmel a zsúfolásig megtelt terem hallgatósága.

Kerítés régen és most

A megemlékezést megtisztelte Tasó László államtitkár is, aki az ünnepi köszöntőt követően szólt a megjelentekhez. Beszédében hangsúlyozta, hogy 1956-ban kerítés zárta le a magyar határokat csakúgy, mint napjainkban. Az 59 évvel ezelőtti határzár a magyarok szabadságát csonkította, ma pedig mi építünk kerítést, hogy megvédjük hazánkat az idegen betolakodók tíz– és százezrei elől. Tasó László szavait követően Simonné Czenty Anikó pedagógus vezetésével az általános iskola tanulói pezsgő forradalmi hangulatot varázsoltak a színpadra, ahol az 59 évvel ezelőtti események keltek életre egy-egy jelenet, dal és vers által.

Elismerés a szolgálatért

A műsort követően díszpolgári cím adományozására került sor. Az önkormányzat képviselő-testületének döntése alapján a megtisztelő címet Tapasztó János római katolikus kanonok atya kapta, akit 32 éve szolgálja, vezeti a nyíracsádi római katolikus közösséget. A díszpolgári címet dr. Nagy János polgármester adta át, Veres Istvánné alpolgármester pedig méltatta az ünnepeltet. Tapasztó atya a meghatottság könnyeivel szemében mondott köszönetet az elismerésért. Az ünnepség a Szózattal ért véget Nyíracsádon.

HBN-KZENyíracsád.
HAON.HU


hirdetés