Nyírábrányi lányrablás: lezárták a fél éve tartó nyomozást

Akt.:
Nyírábrányi lányrablás: lezárták a fél éve tartó nyomozást
© Fotó: Matey István
Debrecen, Nyírábrány – A Hajdú-Bihar megyei nyomozók vádemelést javasolnak a két férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint egy gépkocsival Nyírábrányból akarata ellenére elvittek egy fiatal lányt.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást Gy. Attila és R. Tamás ellen.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 6-án reggel Nyírábrányban Gy. Attila a barátnőjét az utcán megfogta és a hajánál fogva a gépjárművéhez húzta. A 28 éves férfi egy késsel megfenyegette a 17 éves lányt és akarata ellenére berángatta Volkswagen típusú gépkocsiba, amelyet a férfi társa, egy hencidai lakos vezetett. A két férfi a sértettel a helyszínről ismeretlen helyre távozott.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság elrendelte a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Gy. Attila körözését, majd erről felhívást tett közzé a rendőrség honlapján.

Lakossági bejelentés alapján aznap 19 óra 45 perckor a rendőrök a Debrecenben, a Kishegyesi úti bevásárlóközpont parkolójában megtalálták a felhívásban szereplő Volkswagen típusú személygépkocsit, amelyben két férfi és egy lány ült.


ny4

Fotó: police.hu


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Gy. Attilát és társát, a 41 éves R. Tamást a helyszínen elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A 17 éves lányt a rendőrök orvoshoz vitték, azonban a sértett sérüléseket nem szenvedett. A nyomozók a két hencidai férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd a Debreceni Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.


ny2


ny3

Fotók: police.hu


A Vizsgálati Osztály Gy. Attila és R. Tamás ellen a nyomozást 2016. július 1-jén befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Videó: Kamera elé állt a Nyírábrányból elrabolt lány

Nyírábrány – 12 órán keresztül tartották fogva egy autóban azt a 17 éves lányt, akit szerda délelőtt raboltak el Nyírábrányban. A rendőrök szabadították ki, miután megtalálták a keresett kocsit. A tinédzser kamera elé állt, és azt állítja, az egyik férfi azt akarta, hogy gyilkolják meg.

hirdetés