Helyi közélet

2014.07.21. 13:17

A vidéki élet emlékeit keresik a muzeológusok

Budapest - A pályázat legfőbb célja a háborús emlékek megosztása, a rejtett relikviák újrafelfedezése.

Budapest - A pályázat legfőbb célja a háborús emlékek megosztása, a rejtett relikviák újrafelfedezése.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum a 100 éve kirobbant I. világháborúra emlékezve „Küldj 1 képet! – Az első világháború és a falu” címmel pályázatot hirdet, melyre várják a parasztság és a vidék első világháborús szerepvállalásáról, a fronton és a hátországban élők mindennapjairól beküldött, digitalizált fényképeket és dokumentumokat.

A dokumentumgyűjtő felhívás arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az agráriumot, illetve a vidéken élőket, hogyan érintette a háború, hiszen míg a parasztság, a gazdák és fiaik a fronton szolgáltak, az otthon maradt asszonyok, gyermekek és idős szülők erejüket megfeszítve igyekeztek helytállni a hátországban. A pályázat legfőbb célja ezen háborús emlékek megosztása, a rejtett relikviák újrafelfedezése, továbbá a múzeum emlékanyagának gyarapítása. A digitalizált képeket és dokumentumokat a pályázók a www.kuld1kepet.hu weboldalra tölthetik fel, a hozzájuk kapcsolódó adatokkal, személyes történetekkel együtt. A dokumentumok feltöltése előzetes és egyszeri regisztrációhoz kötött. A képek elhelyezését és adatolását témabontás segíti. Egy beküldő több fényképpel, dokumentummal is pályázhat. A feltöltött digitális tartalmat a pályázat lezárultával muzeológusokból és szakértőkből álló bizottság értékeli.

A pályázat 2014. október 15-én zárul. A teljes pályázati kiírás és bővebb információ a www.kuldj1kepet.hu oldalon olvasható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában