Nyílt napot tartott a DKV Zrt.

Nyílt napot tartott a DKV Zrt.
Nyílt napot tartott a DKV Zrt. a Salétrom utcai remízében október 16-án, szombaton 10 órától egészen délután 3 óráig, színes programokkal tarkítva az időintervallumot.

A Nyílt napon több programmal is várták az odalátogatókat. Ilyenek voltak például a fél óránként induló villamos-, és trolibusz üzemlátogatások, a nosztalgia villamos közlekedése, valamint a nyílt nap teljes ideje alatt megtekinthető tavaszi gyermek-rajzpályázat nyertes alkotásai, a közlekedéstörténeti emlékszoba és a trolibusz közlekedés 25 évét bemutató kiállítás.

Nagy volt az érdeklődés

Minden helyszínen segítségünkre álltak a debreceni közlekedésbarátokból is álló csapat tagjai. Ezen programok mellett folyamatosan kipróbálhattuk a közlekedési társaság járműveit, be is ülhettünk a vezetőülésbe, a kicsik legnagyobb örömére. Megfordultak ezen a napon a család apraja-nagyjai, az idősebb generációtól egészen a tinédzserekig sem volt létszámhiány.

Kerek évfordulók

A cég most, 2010-ben több kerek évfordulót is ünnepelhetett. Idén októberben lett a DKV Zrt. 125 éves, valamint júliusi évfordulóval pont 25 éve indult meg a menetrend szerinti trolibusz közlekedés városunkban.

A most közlekedő 260-as pályaszámú nosztalgia villamos külön ‘megér egy misét’, ugyanis 1913-as gyártási évével nem mondható éppen fiatalnak. Könnyen kiszámolhatjuk, hogy mindössze 3 év múlva 100 éves lesz ez -a még favázas- szerkezet! Több információt is megtudtunk Gara Kálmán villamosvezetőtől, aki a videónkban mesél a járműről!

A megkérdezettek mindegyike vidáman gondolt vissza erre a pár órára, amit a nyílt napon töltött, biztosan kilátogatnak majd a következő alkalommal is és nem felejtenek el szólni a most otthon maradtaknak.

Tekintse meg képeinket, videóinkat és utazzon velünk -ha csak virtuálisan is- a Remíztől a Nagyállomásig!

  – Orosz Péter –