Helyi közélet

2013.04.18. 07:24

Mi a véleménye az egyetemisták „megfigyeléséről”?

Ezúttal arról érdeklődtünk, kinek mi a véleménye az egyetemistákat érintő adatkezelési eljárásról?

Ezúttal arról érdeklődtünk, kinek mi a véleménye az egyetemistákat érintő adatkezelési eljárásról?Máté Virág: Senki sem figyelhet meg.

Szabó Renáta: Ilyet nem csinálhatnak.

Lajter Sándor: Kiábrándultam a felsőoktatásból.

Győri Ágnes: Ennyi diplomásra nincs szükség.

Csordás Ilona: Ezzel akarják nyilvántartani őket.

Bodnár Tamás: Lassan senki sem fog egyetemre menni.

Máté Virág még nem egyetemista, de az eljárás felháborítja. „Mindenki azt csinál, amit akar, senki sem figyelheti meg.” – Nagyon meggondolnám, hogy aláírjak-e egy ilyen szerződést – mondta Szabó Renáta, aki középiskolásként még a döntés előtt áll. Lajter Sándor kiábrándult a felsőoktatási rendszerből, így vegyipari technikusnak tanul. – Nem jogos az adatkiadás – vélekedett. – Állami ösztöndíjas vagyok, aláírtam a szerződést, nem volt más választásom – mondja Győri Ágnes. A természetvédelmet tanuló egyetemista nem tartja korrektnek az adatkezelési módszert. „Ennyi végzett hallgatóra nincs szükség, sok csoporttársam menne külföldre, és meg fognak lepődni, ha kopogtat az ajtajukon a végrehajtó.” Csordás Ilona szerint abszolút igazságtalan az adattovábbítás. – A jogalkotók ezzel akarják nyilvántartani, hogy ki az, aki nem mellettük van. Én nem írnám alá, inkább más szakmát választanék – mondta. – A lépéssel azt fogják elérni, hogy senki nem fog egyetemre menni – véli Bodnár Tamás, aki már otthagyta a költségtérítéses felsőoktatást, de nem az évi 280 ezer forintos tandíj miatt. – Szerettem volna külföldre menni, de rájöttem: ott sem fenékig tejföl az élet, és ismerős nélkül nehéz elindulni.

Vannak fotók a dc-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában