Sport

2013.07.26. 08:56

Európa Liga - Kiesett a Debrecen

Nyíregyháza, 2013. július 25., csütörtök (MTI) - A Debrecen háromgólos vereséget szenvedett hazai pályán a norvég Strömsgodsettől a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában, a párharc Nyíregyházán rendezett visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

Nyíregyháza, 2013. július 25., csütörtök (MTI) - A Debrecen háromgólos vereséget szenvedett hazai pályán a norvég Strömsgodsettől a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában, a párharc Nyíregyházán rendezett visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Debreceni VSC-Strömsgodset 0-3 (0-1)

------------------------------------

Nyíregyháza, 9000 néző, v: Szpathasz (görög)

Továbbjutott.: Strömsgodset, 5-2-es összesítéssel.

gólszerző: Kovács (35.), Boateng (51.), Storflor (58.)

kiállítva: Storbaek (71.)

sárga lap: Trninic (32.), illetve Boateng (45.), Vilsvik (67.), Johansen (83.)

 

DVSC:

-----

Verpecz - Nagy Z. (Ferenczi, 76.), Máté P., Mészáros, Korhut - Trninic (Kulcsár, 57.), Zsidai - Czvitkovics (Volas, 57.), Se. Bouadla, Szakály P. - Sidibe

 

Strömsgodset:

-------------

Kwarasey - Vilsvik, Horn, Storbaek, M. Hamoud - B. Boateng (Brenne, 85.), Johansen, Ibrahim (Sveen, 73.) - Storflor (Rönning, 73.), Kovács P., Wikheim

 

Nagy lendülettel kezdte a találkozót a Debrecen, amely az első 20 percben aktívan támadott, igazi gólhelyzetig azonban nem sikerült eljutnia. Ezután erőre kapott a norvég együttes, támadásban nagy erőket mozgósított, s 10 perccel a félidő lefújása előtt egy baloldalról a kapu elé ívelt szabadrúgás után magyar légiósa, Kovács Péter révén sikerült megszereznie a vezetést. A hazaiak ezt követően pontatlanul, sok hibával futballoztak, s a gólszerzési lehetőségek kialakításába is rendre hiba csúszott. A szünetre így egygólos norvég előnnyel vonultak a felek.

A Strömsgodset a második félidő első negyedórájában gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését, mivel előbb Boateng volt eredményes egy újabb szabadrúgás után, majd Storflor távoli lövése pattant meg egy debreceni védőn, így Verpecznek nem volt esélye védeni. A folytatásban a Debrecen továbbra is pontatlanul játszott, nehézkesen vezette a támadásokat, igaz, Volas révén egyszer eltalálta a kapufát. Kondás Elemér tanítványai azt sem tudták kihasználni, hogy az ellenfél a 71. perctől emberhátrányban futballozott, így 2-5-ös összesítéssel elbúcsúztak a további küzdelmektől.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!