Nyílt nap a jövő jegyében

Akt.:
Nyílt nap a jövő jegyében
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A szakma mellett érettségit is szerezhet, aki a Barosst választja.

Még pénteken is várja a DSZC Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma azokat a végzős általános iskolásokat és szüleiket, akik érdeklődnek a gépészet és az informatika iránt. A szakmai börzével egybekötött nyílt napon a pályaválasztás előtt álló fiatalok bemutató órákon, interaktív foglalkozásokon keresztül betekintést nyerhetnek az iskola működésébe és szervezeti felépítésébe.

– A korábbi évek tapasztalata, hogy nyílt napon a nagy tömeg nehezen megszólítható – mutat rá Szondi Jenő igazgató. – Emiatt az érdeklődésnek megfelelően szekciókat hoztunk létre, ahol egy bemutatófoglalkozáson mindenki részt vehet az órákon orientáltsága szerint. Lehetőség van kipróbálni az eszközöket, sőt, ha valaki elég bátor, egy játékos vetélkedőn belül is tesztelheti a tudását. A nyílt napon az iskola oktatóin kívül az intézmény jó néhány partnere is képviselteti magát, ezektől a szakemberektől bátran kérdezhetnek a műszaki vonal iránt fogékony tanulók.

Esztergálás, hegesztés…

A börzén a korszerűbb CNC-technológia mellett jelen lesz az egyszerű kézi faeszterga is, valamint bemutatnak bizonyos karosszériajavítási és karambolos autó húzatási folyamatokat is. A rendezvényre látogatók megismerkedhetnek a különböző hegesztési eljárásokkal, az ipari gépész, a szerkezetlakatos és a szerszámkészítő szakképesítések jellemző tevékenységeivel és termékeivel, továbbá a különböző számítógépes gyártástervezési (CAD/CAM) és informatikai programozási folyamatokkal is.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

Az érdeklődők a Debreceni Egyetem Műszaki Kara képviselőin keresztül megismerkedhetnek a 3D-s nyomtatás technológiájával, a kar oktatói és hallgatói által épített versenyautóval és természetesen a felsőoktatási továbbtanulási lehetőségekkel is.
Testvére nyomdokain

Csütörtökön az érdeklődők között szép számmal képviseltette magát a gyengébbik nem is, Kapusi Tímea például az Epreskerti Általános Iskola tanulójaként vett rész a nyílt napon. – Mindkét testvérem ide járt, és mivel jó tapasztalatokat szereztek, úgy döntöttem, én is itt szeretnék majd szeptembertől tanulni. Leginkább az informatikai osztály keltette fel a figyelmemet.

Gyák Milánéknál családi hagyománynak számít a hegesztés, így nem volt kérdés, ő melyik pályát választja. – A vámospércsi Mátyás Király Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából érkeztem a börzére, mert gyerekkoromtól tetszik a hegesztő szakma. Amellett, hogy nagyon keresett a cégek által, az unokatestvérem és a sógorom is ezzel foglalkozik, így van rálátásom arra, mi várhat rám az ősszel induló tanévtől.

HBN–MSZ
hirdetés