Nyílik a Loki-múzeum – várják az ereklyéket!

Akt.:
Várják a relikviákat
Várják a relikviákat - © Illusztráció: archív
Debrecen – A DVSC és debreceni futball történetét bemutató kiállítás is lesz a Nagyerdei Stadion hamarosan megnyíló látogató központjában.

A Nagyerdei Stadion ezúton hirdeti meg gyűjtőakcióját: várják mindazok jelentkezését, akiknek lokista érték van a birtokában, s akik szívesen bemutatnák az adott tárgyat a széles közönség számára!

A DVSC márkáját viselő árucikkeket forgalmazó áruház, a Nagyerdei Stadion minden érdekes látnivalóját feltáró stadiontúra, a helyi labdarúgás történetét a Lokira koncentrálva bemutató múzeum és trófea-gyűjtemény – ezeket a szolgáltatásokkal jelentkezik hamarosan a Nagyerdei Stadion látogató központja. Elkészültek a központ kiviteli, belső építészeti tervei, ezután kezdődik az építési szakasz. A látogató központ vezetője a DVSC legendás játékosai közé tartozó Bernáth Csaba.

A Loki Múzeum arra vállalkozik, hogy összegyűjti, rendszerezi, méltó keretek között bemutatja a DVSC és a régió labdarúgásának történetét dokumentáló kiállítást – az 1902. évi klubalapítástól napjainkig tartó időszakot átfogva.

Bernáth Csaba fogalmazta meg a szervezők kérését: – Biztosak vagyunk abban, hogy sokan őriznek a Lokival, a labdarúgással kapcsolatos tárgyakat, relikviákat, dokumentumokat. Értéket hordozhat egy aláírás, egy fotó, egy régi mez, egy korabeli újságcikk, kiadvány, sok minden. Kérünk mindenkit, akinek ilyen emlék van a birtokában, és szívesen mutatná be a széles közönségnek, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, hadd legyen a kiállítás része az emléktárgy!

A Loki Múzeum az 1993-at megelőző korszak emlékeit várja. A szervezők minden hét kedd és szerda (első alkalommal február 10-én és 11-én) 14 és 18 óra között, a Nagyerdei Stadion irodájában (bejárat a Víztorony felőli oldalon, a parkoló a Nagyerdei körútról közelíthető meg) várják szeretettel azokat, akik hozzájárulnának a gyűjtőakcióhoz. A Loki Múzeum részletes dokumentációval veszi át az adott felajánlást, s harminc napon belül hivatalosan minősíti abban a tekintetben, hogy érdemes-e a kiállításra.

Információk: nagyerdeistadion.hu
Levélben: 4032 Debrecen, Nagyerdei park 12.
Elektronikus levélben: info@nagyerdeistadion.hu