Nyerő volt a 21 a debreceni uszonyosúszóknál

Nyerő volt a 21 a debreceni uszonyosúszóknál
© Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen – A hétvégén három korosztály uszonyosúszó országos bajnokságát rendezték a kecskeméti sportuszodában, ahol a Debreceni Búvárklub fiataljai 21 arany-, 17 ezüst és 9 bronzéremmel az éremtáblázaton is elsőként végeztek, valamint 7 új korosztályos országos csúcsot is felállítottak.

Különösen a serdülő fiúk voltak elemükben, hiszen minden(!) egyéni és váltó versenyszámban az élen végeztek, és ráadásul a Lipők Larion, Pázmányi Sándor, Mészáros Ákos, Béres Attila kvartett 16 éve fennálló váltó országos csúcsokat is jócskán megdöntött.

dbk2

Fotó: Debreceni Búvárklub

Egyéniben a legeredményesebb 6 elsőséggel Pázmányi Sándor lett, akit szorosan követett az 5 aranyérmet begyűjtő Lipők Larion is, utóbbi még ezen felül 3 új korosztályos csúcsot is megdöntött.

A juniorok mezőnyében a nyáron két junior világbajnoki címet is begyűjtő Szabó Anita 3, míg Kiss Blanka 1 egyéni számban győzött, és mindketten teljesítették a jövő évi, isztanbuli Junior Európa Bajnokság kiküldetési szintidejét is!

„Nehéz ilyenkor 1-2 mondatban összegezni, hiszen a 47 érem önmagáért beszél, de talán a csapategységet mutató váltó versenyszámokra lehetünk a legbüszkébbek, ahol 5 számban is korosztályos csúccsal tudtunk nyerni. Kiemelném a serdülő fiúk négyesét, akik minden versenyszámot megnyertek, ezzel pedig nem mindennapi bravúrt hajtottak végre.” – fogalmazott a csapat edzője, Kókai Dávid, majd hozzátette: „Külön öröm, hogy mindkét junior válogatottunk már most teljesítette az EB szintidőt, így nyugodtan készülhetünk a nyári kontinensbajnokságra.”

Az egyéni és váltó érmeken túl Pázmányi Sándor a serdülő fiúknál, Szabó Anita pedig a junior lányoknál az „Összetett Bajnok”-nak járó kupát is haza hozhatta!

A legkisebbeknél, cápa korosztályban 2 ezüstérem született, Fésűs Bence az 50 méteres uszonyos pillangó úszásban, a Dobos László, Furó Bence, Fésűs Bence, Leskó István alkotta négyes pedig a 4×50 méteres váltóban álhatott dobogóra.

– Debreceni Búvárklub –Sporthírek