Nyerhető meccsen botlott a Balmaz

Nyerhető meccsen botlott a Balmaz
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Feczkó Tamás szerint játékosai már az első játékrészben eldönthették volna a hétvégi bajnokit.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese vasárnap a Békéscsaba ellen szeretett volna visszatérni a győzelmi útra. Az összecsapás első félidejében Farkas Balázs állt a legközelebb a gólszerzéshez, ám az újvárosi játékos szabadrúgása a kapufán csattant. A második játékrész derekán a hazai pályán játszó hajdúsági gárda emberhátrányba került, mivel Szőts Gergely játékvezető Tamás László belépőjét piros lappal „jutalmazta”. A három pont sorsát Kelemen Dávid döntötte el, a viharsarkiak 1–0-ra múlták felül a Balmazt. Érdekesség, hogy Boér Gábor legénysége idén először tudott vetélytársa fölé kerekedni a másodosztályú bajnokságban.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Hiányzott a türelem

– Az első félidőben óriási mezőnyfölényben futballoztunk, s már ekkor el kellett volna döntenünk a mérkőzést. A szünet után is az ellenfél térfelén voltunk, de ekkor már kevés helyzetet tudtunk kialakítani, meddő volt a fölényünk. Már a döntetlent is csalódásnak éltem volna meg, hiszen még 10 emberrel is a mi akaratunk érvényesült. Nem tudtuk feltörni az ellenfél szervezett védekezését. Gyakran nyolc emberük is ott volt a tizenhatosuknál. Nem járattuk eleget a labdát, gyorsan, direktben akartunk a kapujuk elé kerülni, s nem voltunk eléggé türelmesek – összegezte a látottakat Feczkó Tamás vezetőedző a balmazfoci.hu weboldalon.

A táblázat harmadik helyén álló balmazújvárosiak repülőrajtot vettek a tavaszi idényben, ugyanis első három bajnokijukat behúzták, ám a legutóbbi három fellépésükön csupán a Vác ellen tudtak egy egységet bezsebelni, a Zalaegerszeg és a Békéscsaba egyaránt nagy falatnak bizonyult.

A javításra a hétvégén nyílik újabb lehetőséget, Sigér Dávidék vasárnap 18 órakor a Credobus Mosonmagyaróvárt látják vendégül a Merkantil Bank NB II. 27. fordulójában.

HBNSporthírek