Nyelvünk szépségei

Orbán Viktor
Orbán Viktor - © Fotó: AFP
Budapesten valaki missziójának érzi, hogy Simicska Lajos az egykori barátjáról, Orbán Viktor miniszterelnökről tett, elhíresült kijelentésének méltó emléket állítson. Először a Margit-híd középső pillérének aljára festette fel a „legendás” mondatot, majd hétfőn már a budai rakparton is olvasható volt mindez. Vékony Zsolt jegyzete.

Mit ad isten, a feliratok pillanatok alatt a szorgos, vízsugárral operáló takarítóbrigádok martalékaivá váltak. Az Orbánt kritizáló szó azonban máshol, más kon­textusban hamarosan elég sűrűn elhangozhat majd. Az EU bírósága ugyanis kimondta: a holland bordélyházakban ezentúl a lányokat futtatók kötelesek megtanulni a prostituáltak anyanyelvén, köztük magyarul is (lévén, számos honfitársunk bocsátja áruba a testét külföldön). Bizarr elképzelni, ahogy ezek a valószínűleg kőkemény üzletemberek például magyar, lengyel, bolgár nyelvtankönyvekkel és szótárakkal rohangálnak majd (esetleg teleszórják ezekkel telefonjaikat). Egy biztos, az ízes magyar káromkodásokat hamar meg fogják tanulni (ha már eddig meg nem tanulták) – csak aztán a kétes külpolitikánk miatt nehogy mondjuk Amszterdamban is felbukkanjon a fenti Simicska-mondat.

– Vékony Zsolt –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés