Nyelvtudással könnyebb érvényesülni

Nyelvtudással könnyebb érvényesülni
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Informatikát és nyelveket érdemes manapság tanulni a megkérdezett fiatalok szerint.

karadi-anita-hallgato-mindenkeppen-a-koz-1Karádi Anita, hallgató

Mindenképpen a közgazdaságtudományt ajánlanám mindenkinek, megéri manapság ezt tanulni. Ezenkívül szerintem az alapszakmákat kellene választani, mint a vízvezetékszerelő, gázszerelő.

nagy-laszlo-hallgato-szerintem-ma-nyelve-1Nagy László, hallgató

Szerintem ma nyelveket és informatikát érdemes tanulni. Ahogy fejlődik a világ, egyre magasabb szintű tudást várnak el, ECDL-vizsga nélkül sok munkahely már szóba se áll az emberrel.

fenyi-balazs-hallgato-az-elektronikus-ko-1Fényi Balázs, hallgató

Az elektronikus kommunikáció világát éljük, ezért elengedhetetlen az informatikai tudás. A most Debrecenbe érkező nagy cégek – mint például a BMW – is ezt várják a munkavállalóktól.

more-petra-ugyfelszolgalati-asszisztens-1-1Móré Petra, ügyfélszolgálati asszisztens

Szerintem leginkább orvosnak vagy ügyvédnek érdemes tanulni, de még ezektől is sokkal fontosabb a nyelvtudás. Ma úgy a legkönnyebb állást találni, ha minél több nyelvet beszélünk.

kiss-tarsoly-balazs-informatikus-ugy-gon-1Kiss-Tarsoly Balázs, informatikus

Úgy gondolom, hogy az informatikában van a jövő. Ez fejlődőképes terület, szerintem ebbe mindenképpen érdemes energiát fektetni, mert lehetséges és megéri ebben elhelyezkedni.

HBN | Fotók: Derencsényi István


Babics Zsanett Zsuzsanna női szabónak készül
Debrecen - A megkérdezett fiatalok nem feltétlenül külföldön képzelik el a jövőjüket. Ebben az évben is kiadta a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a 2018–2019-es tanév ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítéseinek listáját – minden tanévre vonatkozóan kormányrendelet határozza meg, ...