Kultúrtipp

2020.07.03. 09:42

Két darabbal is készül Keszég László

Hamarosan kezdődnek Az öreg hölgy látogatása próbái a Csokonai Színházban.

Fotó: Csokonai Színház

– Nehezen éltem meg az elmúlt három hónap kényszerpihenőjét, mert szeretek dolgozni, viszont sokat voltam a családdal, ami nagyon jó dolog – olvashatók Keszég László rendező gondolatai a Csokonai Színház oldalán. A rendező két darabbal is készül a következő évadban, a karantén ideje alatt Zoomon folytatott próbákkal dolgozott Az öreg hölgy látogatása című előadáson. – A Zoom-próbáinkkal kapcsolatban az volt a legfontosabb, hogy sok volt belőlük, lehetőleg minden nap találkoztunk két órára. Ez a fix kétórás elfoglaltság strukturálta a napjainkat, frissen tartotta valamilyen szinten az agyunkat, és alapos elemzésekre, az anyagról történő eszmecserékre is lehetőséget adott. Nem utolsó sorban a szövegtudást is frissen tartotta – fogalmazott Keszég László.

Keszég László | Fotó: Csokonai Színház

Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása egy gúnyos, szatirikus tanmese arról, hogy mennyire szédítő lehet azon a bizonyos erkölcsi magaslaton, elég egy óvatlan mozdulat, egy aprócska botlás, és bárki könnyen legurulhat.

Jó dramaturgiával operáló mű

Az évad második felében az Edmond című eladást rendezi majd a debreceni színházban, mely Edmond Rostand híres drámája, a Cyrano de Bergerac megszületéséről szól. – Tudni kell, hogy az Edmond magában is egy nagyon jó, önálló, remek szerepekkel, izgalmas fordulatokkal, jó dramaturgiával operáló mű. Az különösen bravúros, hogy a remekmű megszületése, a magánéleti események, a szerző személyiségének fejlődése követi az eredeti remekmű fordulatait, lüktetését – beszélt a darabról Keszég László.

HBN

Borítókép: Mercs János Az öreg hölgy látogatása című darab márciusi próbáján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában