Nyakunkon a zombivész, de a véradók megmenthetnek!

Nyakunkon a zombivész, de a véradók megmenthetnek!
Debrecen – Újra elsétálnak a Csapó utcai bevásárlóközpontba a közkedvelt zombis (The Walking Dead) filmsorozat látvány-, hangulat- és programelemei. Az akcióban véradással nyerhető a legtöbb pont, melyek a sorozat értékes relikviáira cserélhetőek.

„Fox” vért adni? – teszik fel újra a kérdést szeptember 29-én 10 és 19 óra között a debreceni bevásárlóközpontban az egyik borzongató és népszerű zombis filmsorozat (The Walking Dead) rajongóinak a P2 és P3 szinten a szervezők (a Fox televízió-csatorna, a Telekom) és a vöröskeresztesek.

Donoroknak jár a legtöbb pont

A „zombivész” ellen harcolók ugyanis hősöket toboroznak a veszedelmes élőhalottak ellen. Olyan hősöket, akik úgy áldozzák vérüket, hogy az még javukra is válik: a véradáson levett vér olyan egészségügyi szűréseken esik át, amely más esetben költséges és utánajárást igényel. A donorok általában felfrissülnek véradás után, és azzal a tudattal távozhatnak, hogy megmentették három ember életét.

Ám ez még nem minden: látványos stand, vérbutik, nyílik a bevásárlóközpont mínusz egyedik szintjén. Itt (The Walking deades) relikviákra válthatnak pontokat a sorozat rajongói. A pontokért feladatokat kell teljesíteni, közülük a legtöbb – 50 pont –véradással szerezhető meg.

A hősjelöltek és minden érdeklődő a pontgyűjtő menetlevelet felveheti, fotózkodhat és játszhat szeptember 28-án 8 és 20 óra között, és természetesen a rendezvény napján 10-19 óráig (a programok végéig).

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –