Nyakunkon a Természetbarát Hét, mutatjuk az idei programokat

Akt.:
Nyakunkon a Természetbarát Hét, mutatjuk az idei programokat
© Fotó: DMK
Debrecen – Idén immár 53. alkalommal szervezi meg a Hajdú-Bihar Megyei – Debrecen Városi Természetjáró Szövetség február 7–14. között a Természetbarát Hetet a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában. Ebben az esztendőben is sok érdekes előadás várja az érdeklődőket, a szervezők igyekeznek színes témákat felvonultatni az egy hét folyamán.

Programok

Február 7., vasárnap
Nyitótúra. Megyejárás. (Szervező: Lévai Gyöngyi)
Február 8., hétfő
Erdélyi Zsolt kerékpáros túrázó: 6000 km két keréken. Élménybeszámoló a Nagy Magyarország határvidékét bejáró kerékpártúráról.
Február 9., kedd
Fábián Pál: Varázslatos Erdőspuszták. A Debrecen környéki Erdőspuszták története napjainkig.
Február 10., szerda
„Hazajáró – a kulisszák mögött”. Az ismert „Hazajárók”: Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor élménybeszámolója, és Varga Csaba nagyváradi hegymászó vetítése a K2-es meghódításáról.
Február 11., csütörtök
Ferenczy Gábor: Délvidék és az iszlám hódítás.
Február 12., péntek
Kerékpáros nászút a világ körül. 4 év, 46 ország, 5 kontinens, 40.000 km. Zárug Zita és Harkányi Árpád élménybeszámolója a rendhagyó nászútjukról.
Február 13., szombat
Bakancsos Bál
Február 14., vasárnap
Zárótúra. (Szervező: Dr. Pásztor Tamás)

Az előadások minden nap 17 órakor kezdődnek. Helyszín: DMK Belvárosi Közösségi Ház, Pódiumterem.

Az előadásra jegyek a Hajdú-Bihar Megyei – Debrecen Városi Természetjáró Szövetségben, vagy a helyszínen válthatók. Díj: 400 Ft. A nyitó- és zárótúra részletes leírását, valamint a Bakancsos Bálra vonatkozó információkat a www.hajdutura.hu honlapon lehet megtalálni.

– Takács Hajnalka –Sporthírek