Nyakó István (MSZP) nyílt levélben kérte számon két mezőkövesdi tanár elbocsátását

Akt.:
Budapest, 2012. július 20., péntek (MTI) – Nyílt levélben fordult Mezőkövesd térségének fideszes parlamenti képviselőjéhez Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő, mert szerinte Tállai Andrásnak köze van két pedagógus elbocsátásához.

Nyakó István úgy véli: a két mezőkövesdi pedagógust szocialista kötődésük miatt bocsátották el, miután az iskolájuk átkerült az Magyar Katolikus Egyház Egri Főegyházmegyéjének fenntartásába.

A szocialista politikus pénteki levelében – amelyet az MTI-hez is eljuttatott – emlékeztetett arra: az egyik dolgozó, Nyeste László az MSZP mezőkövesdi elnökeként ellátta a februári “éhségmenet” minden tagját. “A másik elbocsátott pedagógusnak pedig csak annyi volt a bűne, hogy családjának egyik tagja, vállaltan baloldali, szocialista ember”.

Nyakó István, aki az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szövetségi tanácsának elnöke is, levelében azt írta: “nyomatékosan figyelmeztetjük Önt, hogy maga nem helytartó, legfeljebb ma még annak érezheti magát. Figyelmeztetjük, hogy a választói előtt hamarosan felelnie kell azokért a disznóságokért, amit napról napra elkövet”.

Hozzátette: tudomása van arról, hogy más esetben is előfordult a városban politikai leszámolás, valamint arról, hogy Tállai András és pártja “nemcsak több tízezer baloldali gondolkodású polgár, de sok millió honfitársunk megnyomorításáért is felel”.

Az MTI megkereste Tállai Andrást, aki későbbre ígért reagálást.

MTI