Nyakcsigolya törést szenvedtem, miért nem fizet időben a biztosító?

Nyakcsigolya törést szenvedtem, miért nem fizet időben a biztosító?
2009. december 4-én nyakcsigolya törést szenvedtem, amit 7 órás műtét követett. December 9-én testvérem bevitte a zárójelentést a biztosítóhoz, ahol a lakásbiztosítást fizetem évek óta.

A szerződésben foglalt balesetbiztosítás alapján sérülésemre 1500 forint segélyt állapítottak meg. Ígéretük szerint egy-másfél hét az összeg kipostázásának ideje.

Mivel karácsony előtt a pénz nem érkezett meg, december 28-án reklamáltunk. Az ügyintéző hosszas keresgélés és a számítógépbe történő beírkálás után közölte, hogy a tetemes összeget az év végi zárás miatt csak január elején tudják postázni.

Január első hetében telefonáltak, hogy a segélyt a következő héten, 12-13. körül küldik. Vége van január havának, de pénznek nyoma sincs! Én a kis nyugdíjamból mindig pontosan fizetem a biztosítási díjat, ezt el is várják, sőt, megkövetelik az ügyféltől.

Jó lenne, ha a biztosító is ,,garantálná”, hogy időben teljesíti a szerződésben foglaltakat, ezzel is segítve a bajba jutottakat. Azt hiszem, első utam új biztosító felé fog vezetni.
Kiss Lajosné, Debrecen