Nudisták a megye strandjain

Nudista
Nudista

Debrecen, Hajdúszoboszló – Elkerített helyen a szoboszlói strandon, és Debrecenben is lehet meztelenkedve napozni. Bár nincs rá tömeges igény, mára nálunk is kialakult a nudizmus kultúrája. 

Az úgynevezett Szörfös tó, a 33-as út melletti, nádas szegélyű egyik tavacska környékén lehet teljesen szabadon élvezni a napsütést – a debreceni folklór szerint. Igaz, itt nincs zuhanyozó, de nem kell költeni belépőre (sőt ruhára sem). A látogatottságról nincsenek konkrét adatok, mivel az anyatermészet az üzemeltető.

A megye nagyobb strandjain is lehet nudizni, bár tömeges igény nincs rá. A szoboszlói fürdőben a csónakázótóba nyúló külön kis szigeten élvezhetik a napsugarakat a meztelenség hívei.


– Magas növényzettel körbevéve és egyetlen, a strand dolgozója által felügyelt be-kijárattal igyekszünk a megfelelő körülményeket biztosítani – tudtuk meg Varga Katalintól, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. szolgáltatási igazgatójától.

– Női napozónk is felügyelettel működik egy épület tetején. Ezeket a lehetőségeket kül- és belföldi vendégeink is igénybe veszik, akik közül többen visszatérőek.

Hallgatólagos szabályok alapján

– A nagyerdei strandon működik női napozó, és egy félreeső, elkülönített helyen koedukáltan is lehet meztelenül barnulni, természetesen kulturált körülmények között, zuhanyzási lehetőséggel – tájékoztatott György Zoltán, az üzemeltető DH Szerviz Kft. igazgatója. – Utóbbit nem jellemzi túl nagy kihasználtság, és inkább az azt igénybevevők hallgatólagos szabályai alapján működik.

Látóképen nem engedélyezik

– A Látóképi Tófürdőben nincs a nudizmusra vagy a top-less napozásra vonatkozó szabályozás, így az nem is engedélyezett – mondta Megyesi Csaba, a strandot üzemeltető Tiszamenti Vízművek Zrt. üzemigazgatója.

– Nem találkoztunk a vendégek részéről ilyen igénnyel, és panaszal sem esetleges alulöltözött napozással kapcsolatban. A mi területünkön kívül azonban vannak más tavak a környéken, tudtommal ott van példa nudizmusra. Az érvényben lévő jogszabályok szerint egyébként csak elkerített részen lehet meztelenül napozni, ami az ott tartózkodókra nézve egységesen kötelező.

A nyilatkozó szakemberek szerint mára nálunk is kialakult a nudizás kultúrája.

Kapcsolódó anyagok:

  • “Megesett” közintézmények – megyénkben nem forgathatnak pornót
  • Meztelen férfi az erdőben l  • hirdetés