Nótagála az etalonra emlékezve

Debrecen – „Nem jön levél” címmel rendeznek nótagálát ezen a héten vasárnap délután 16 órától a Lovardában, ahol a halhatatlan tanítómester, Vörös Sári életművét a legjelesebb énekesek elevenítik fel.

A töretlen sikerű nótaestek sorában ezúttal egy igazi különlegességgel készülnek a rendezők – Szabó Eszter és Balogh Imre–, hiszen a magyar nóta koronázatlan királynőjének, Vörös Sárinak állítanak emléket tanítványai abból az alkalomból, hogy a feledhetetlen művésznő az idén ünnepelné 100. születésnapját. Máté Ottilia, B. Tóth Magda, Gránát Zsuzsa, Farkas Rozika, Tamon Erika, Szabó Eszter, Nógrádi Tóth István, Karcagi Nagy Zoltán és Monzinger Ferenc olyan dalokkal varázsolják el a közönséget, amelyek Vörös Sári életében meghatározóak voltak, s a nótakedvelők egészen biztosan jól ismerik őket.
A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett magyarnóta-énekes, a vasárnapi műsor legnagyobb sztárja, Máté Ottilia is elevenen emlékszik mesterére: „Vörös Sári egy etalon, hat évig tanultam nála énekelni. Nagyszerű művész volt, sajnálom, hogy jelenleg a fiatalok túl keveset látnak belőle, hiszen a legtöbbet tőle lehetne tanulni.”
Június 6-án garantáltan parádés műsort láthat a közönség, Máté Ottilia nagy tisztelettel mégis azt mondja, hogy „minden, amit Sárika énekelt, majd valaki utána tette ezt, az szinte plagizálás”. A művésznő lapunknak elárulta, hogy kedvencei közül a vasárnapi gálaműsorban többek között a Káka tövén költ a ruca és a Jani nóta kerül terítékre.
– Sz. L. –

INFO
Jegyek elővételben a június 6-i nótagálára a Napló-székházban (engedményesen), a Széchenyi u. 1. szám alatti Órásboltban, az Erika Táncboltban (a Plaza mellett), a Lovarda büféjében és a rendezőknél válthatók. Információs telefonszámok: 06 30 6342-844, 52/386-231, 06 30 2183-929, 52/271-936.