November 25-re mindenhol befejezik a csatornázási munkálatokat Debreceneben

November 25-re mindenhol befejezik a csatornázási munkálatokat Debreceneben
Debrecen – A kivitelező szerződésben vállalta, hogy minden olyan helyszínen, ahol a csatornázási munkálatokat már befejezték, az eredeti állapotot helyreállítja november 25-re – kaptuk az információt az ISPA csatornázási program projekt vezetőjétől. dr. Patai Lajostól.

A városfejlesztési szakember a hozzánk eljuttatott olvasói panaszokra reagálva elmondta, az önkormányzat által kiadott közútkezelői hozzájárulás határozza meg a helyreállítás módját és technológiáját, ami jelentősen befolyásolja az idejét. A természetes utótömörödés kivédésére általában 1-2 hónap szükséges.

Kamerás és víztartás minősítő vizsgálatokat is kell végezni

Egyrészt a természetes utótömörödési szakasz kivárásához, mert szakszerű tömörítés mellett is – fektetési mélységtől függően – több tíz centimétert is tömörödhet a talaj és vele együtt a fölötte található út is. Másrészt a helyreállítási munkák megkezdése előtt a csatornán kamerás és víztartás minősítő vizsgálatokat kell elvégezni. Csak ezt követően lehet véglegesen leburkolni az utakat, illetve rehabilitálni a zöldterületeket. 

A jelenlegi állapotokról a projektvezető úgy nyilatkozott, hogy a helyreállítási munkák a kivitelező által benyújtott ütemterv szerint haladnak, azaz a szerződésben vállalt kötelezettségeit mindenhol, még ebben az évben teljesíteni fogja. HBN

Tócóskerti csatornázási munkák – fémkígyóban folyik a víz