Novellák: taroltak a nyíracsádiak

Taroltak a nyíracsádiak a hortobágyi madárkórház irodalmi pályázatán
Taroltak a nyíracsádiak a hortobágyi madárkórház irodalmi pályázatán - © Fotó: Magánarchívum
Nyíracsád – A nyírségi település diákjai foglalták el a dobogót, és egy különdíjat is begyűjtöttek.

– A Hortobágyi Madárpark az elmúlt évben hirdetett irodalmi pályázatot Az én állattörténetem címmel általános és középiskolás diákok számára.

Szerte az országból

A felhívásra összesen 134 pályamunka érkezett, melyek közül 104-et általános iskolások írtak. Az ünnepélyes eredményhirdetés a napokban volt a madárkórházban, ahol dr. Déri János, a hortobágyi madárkórház intézetvezető állatorvosa köszöntötte a díjazott tanulókat és családtagjaikat.

A pályázatra az ország szinte minden szegletéből, többek között Zalaegerszegről, Kőszegről, Gyuláról, Miskolcról, Szentendréről, Budapestről, Nyíregyházáról és Nyíracsádról is érkeztek történetek. Arany Lajos művészeti író, Gál Ilona állatvédő, kutyakiképző, Tulipán Tamásné tanító, újságíró, Lehoczky Krisztián a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke által alkotott rangos szakmai zsűri egymástól független döntése alapján a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola három tehetséges diákja állhatott a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára, az első helyezett pályamunka pedig különdíjban is részesült. A diákok felkészítője Kedves Györgyné Zilahi Enikő magyartanár volt.

HBN

Címkék: ,hirdetés