Növekedtek a szeretetben a versmondók

Növekedtek a szeretetben a versmondók
© Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Egyházi iskolák számára rendeztek versmondó versenyt a nyíracsádi általános iskolában.

Egyházi iskoláknak hirdetett versmondó versenyt a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola. A tavalyi verseny sikere után nem volt kérdés a folytatás. Idén a helyi selejtezőket követően nyolc egyházi iskola összesen 38 tanulója került a nyíracsádi döntőre. A versenyzőket, a kísérő pedagógusokat és szülőket Garda László igazgató köszöntötte, majd Bollók Nikolett bemutatta a zsűri tagjait. Az 1-2. évfolyamon a zsűri elnöke Mercs Máté Péter, a Csokonai Színház színművésze volt, tagjai Kiss Józsefné drámapedagógus, a Jövőnk Reménységei Alapítvány elnöke, valamint Katona Erzsébet, a Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola tanítója. A 3-4. évfolyamosok versmondását Kovács Ágnes, a Hajdúdorogi Főegyházmegye oktatási irodájának munkatársa, mint elnök, valamint Kruppa Eszter, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola magyar szakos tanárnője és Vereb Csabáné nyugdíjas tanárnő, ikonfestő értékelte. A zsűri döntésénél nemcsak az előadásmódot, hanem azt is figyelembe vette, hogy a diákok versében mennyire tükröződött a verseny jelmondata: „Növekedjetek a szeretetben”. A helyi Jövőnk Reménységei Alapítvány valamennyi évfolyamon két-két diák versmondását különdíjjal jutalmazta. Az ajándékkönyveket Kiss Józsefné, az alapítvány elnöke adta át. Az eredményhirdetést követően a versenyzőket és kísérőket szeretetvendégségre várták a szervezők.

– Kedves Zilahi Enikő –


Eredmény

1. évfolyam:

1. Kristóf Kinga (Újfehértó – Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola)
2. Péntek Léna (Nyírlugos – Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskola)
3. Suga Ildikó (Újfehértó – Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola )
Különdíj: Szemán Dominik (Nyírlugos – Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola ), Török Bíborka (Nyíradony – Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda)

2. évfolyam:

1. Magyar Janka (Nyíracsád – Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola)
2. Szücs Martin Pál (Nyíracsád – Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola)
3. Benkovics Viktória (Nyíradony – Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda )
Különdíj: Sivadó Áron Teodor (Debrecen – Szent Efrém Görögkat. Óvoda Ált. Isk. és AMI), Dorogi Zsófia (Debrecen – Szent Efrém Görögkat. Óvoda Ált. Isk. és AMI)

3. évfolyam:

1. Prekub Cintia (Mátészalka – Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola)
2. Barna Kata (Nyíracsád – Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola)
•. Szemán Amira (Nyíracsád – Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola)
Különdíj: Papp Rebeka Sára (Debrecen – Szent Efrém Görögkat. Óvoda Ált. Isk. és AMI), Csorba Attila (Nyíregyháza – Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola)

4. évfolyam:

1. Gugg Máté (Nyíracsád – Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola)
2. Bige Fanni (Újfehértó – Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola)
3. Pósz Boglárka (Nyíregyháza – Szent Imre Katolikus Gimnázium Ált. Isk. Koll. Óvoda és AMI)
Különdíj: Könyves Borbála (Debrecen – Svetits Katolikus Óvoda Ált. Isk. és Koll.), Györök Dániel (Mátészalka – Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola)