Növekedési adóhitel a gyorsan növekvő cégeknek

Budapest – Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója.

A társasági adótörvény 2016-tól hatályos módosítása vezette be a növekedési adóhitelt, amelyet a szakértők kifejezetten a gyorsan növekvő – startup – cégek kedvezményének tartanak.

A konstrukció lényege az, hogy ha a cég adózás előtti eredménye ötszörösen meghaladja az előző évi adózás előtti eredményét, akkor a növekmény után – elhalasztva – a következő két évben kell megfizetni a társasági adót. Feltétel azonban, hogy a cég már 3 éve működjön.

Amennyiben egy cég – törvényben meghatározott – beruházást és létszámbővítést vállal, akkor az elhalasztott adó nullára csökken.

A nemzetgazdasági tárca számítása szerint a növekedési adóhitel lehetőségével mintegy 20 ezer vállalkozás tud majd élni.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés