Nagyvilág

2008.04.10. 19:03

Rálőttek egy horvát újságíróra, saját fegyverével válaszolt

<p>Egy ismeretlen fegyveres megpróbált megölni egy horvát újságírót Zágráb belvárosában - jelentette be a horvát rendőrség csütörtökön. A háborús bűnökkel vádolt Ante Gotovinával készített interjúk miatt ismertté vált férfit nem találta el a hangtompítós pisztollyal rálövő támadó. <BR /></p>

A maszkos férfi szerda este támadta meg a hazafelé tartó Ivo Pukanic-et Zágráb egyik forgalmasabb utcáján. Az ismeretlen az újságíró felé lőtt pisztolyával, de nem sikerült eltalálnia a 47 éves Pukanic-et, aki a támadásra válaszul táskájából előkapta saját fegyverét, és figyelmeztető lövéseivel sikerült elijesztenie támadóját - közölte a horvát rendőrség szóvivője.

A rendőrség keresi a támadót, akinek hangtompítós pisztolyát egy közelben parkoló autó alatt találták meg. Egyelőre nem tudni, hogy miért akarták megölni az újságírót.

Pukanic a Nacional című hetilap társtulajdonosa. 2003-ban interjút készített az akkor még szökésben lévő, és háborús bűnökkel vádolt Ante Gotovina tábornokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!