Novák Katalin: a kormány hozzájárul a szlovákiai magyar közösségek erősítéséhez

Akt.:
Novák Katalin: a kormány hozzájárul a szlovákiai magyar közösségek erősítéséhez
© Fotó: origo.hu
Budapest – A kormánynak fontos, hogy a határon túli, így a szlovákiai magyar közösségek is megerősödjenek – nyilatkozta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vasárnap az MTI-nek telefonon, miután látogatást tett a gömöri egyházmegyében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta: a gömöri egyházmegye mintegy 40 millió forintnyi támogatást kapott, amelyet 16 egyházmegye között osztottak szét. Ebből a pénzből parókiákat, gyülekezeti központokat újítottak fel és javították több templom állapotát is.

“Számunkra az a fontos, hogy most, amikor elég erősek vagyunk, gondoskodjunk a határainkon kívül élő magyar nemzettársainkról is” – hangsúlyozta az államtitkár.

Felidézte, hogy a kormány egymilliárd forinttal támogatja a szlovákiai református keresztény egyház magyar közösségeit. A támogatók céljai között szerepel az egyházközségek megerősítése, a lelkipásztorok munkakörülményeinek javítása, az iskolák fejlesztése és nagyberuházások támogatása.

– MTI –
hirdetés