Nóták a hazáról, az édesanyákról és a szerelemről

Debrecen – Nótagála és operettparádé várható április 25-én délután a Lovardában, ahol a legjelesebb hazai énekesek lépnek színpadra. A 40 éve pályán levő Gránát Zsuzsával most, a Piros rózsák beszélgetnek című műsor alkalmával találkozhat először a közönség.

Farkas Jenő héttagú cigányzenekara adja majd a zenei alapot a jövő hétvégi rendezvényen, amely a tavasz ébredésének megünneplésén túl a közelgő anyák napjára hangolódva kínál felejthetetlen, szívhez szóló pillanatokat a magyar nóta és az operett rajongóinak.

„Olyan gyönyörű szép, sokak által ismert anyás dalok vannak a nótakincsben, mint például az Anyám, édesanyám dallal köszönöm vagy az Édesanyám lelkem. Az én szívemhez az Anyám, édesanyám kötődik leginkább, mégpedig azért, mert hat éve az édesanyám halála előtti napon ezt énekeltem neki” – mesélte lapunknak Gránát Zsuzsa magyarnóta-énekes, aki az idén ünnepli a 40. évfordulóját annak, hogy a pályára lépett, s az egész év, így az április 25-i debreceni fellépése is ennek az alkalomnak jegyében telik majd. „Boldog vagyok, hogy meghívást kaptam a gálára, hiszen eddig még nem énekeltem Debrecenben, ahol, úgy hallom, lelkes nótakedvelő közönség szokott összegyűlni a műsorokon” – tette hozzá a művésznő, aki természetesen nem csak az édesanyákhoz kötődő dalaival érkezik városunkba. „Magyar nótát minden érzelemre, örömre, bánatra lehet találni, az édesanya, édesapa, a szülőföld szeretete ugyanúgy gyakori téma, mint a boldog-boldogtalan szerelem.”

Gránát Zsuzsa mellett Oszvald Marika és Csere László, Szabó Eszter és Drágán Lajos, illetve Monzinger Ferenc is színpadra lép a legismertebb magyarnóta- és operettslágerekkel.
– Sz. L. –