Helyi közélet

2015.03.06. 14:13

Az Isztambuli Egyezmény tárgyalását sürgetik

Debrecen - Ahányszor elutasítja a parlamenti többség, annyiszor adják be ismét a javaslatot – ígéri a szocialista politikus.

Debrecen - Ahányszor elutasítja a parlamenti többség, annyiszor adják be ismét a javaslatot – ígéri a szocialista politikus.

Elfogadhatatlan, hogy egy kormány nem tesz semmit a nők és a gyermekek családon belüli bántalmazása ellen – ezt Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s országgyűlési képviselő jelentette ki a családok átmeneti otthona előtt, Magyarország a „vakkomondorok” országa marad! címmel tartott sajtótájékoztatóján pénteken. A helyszín is szimbolikus – mondta –, hiszen több ilyen otthonra lenne szükség, ahol biztonságra lelhetnek a családban erőszakot elszenvedett gyermekek.

A politikus a parlament keddi ülésnapján történteket idézte, amikor indítványukra a kormánypárti többség, beleértve a nőket is, leszavazták az Isztambuli Egyezmény megtárgyalását. A nők, a gyermekek és az idősek elleni családon belüli erőszakot elítélő egyezményt egyébként Magyarország is aláírta egy évvel ezelőtt. Azóta az ügyben nem történt semmi – fogalmazott a képviselő. A napirendre vétellel az lett volna a céljuk, közeledvén a nőnaphoz, hogy végre pénzt különíthessenek el a családon belüli erőszak feltárását, monitoringozását segítő hálózat kialakítására, elindulhassanak az ide illeszkedő képzések, felállhassanak az intézmények, kialakuljon az együttműködés a megelőzésben résztvevő szervezetek között. Mindez fontos lenne, hiszen évente legalább 300 ezer erőszak történik a családokban Magyarországon – indokolta Bangóné Borbély Ildikó.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában