Normális vajon ez a gyerek?!

Akt.:
A Tanár Úr
A Tanár Úr - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Dr. Vekerdy Tamás vadonatúj előadásával folytatódik a Nyitott Akadémia sorozat a Lovardában.

Dr. Vekerdy Tamás élvezetes előadásai mindig különleges eseménynek számítanak – a legújabbat ráadásul az egész országban Debrecenben hallgathatjuk meg először, március 5-én.

A neves gyermekpszichológus elmondása szerint a két leggyakoribb kérdés, amit a szülők és pedagógusok feltesznek neki különböző fórumokon: „Tanár Úr, normális ez a gyerek?!” és „ez a jelenség/viselkedés normális…?” Mindkét kérdés mögött az az aggodalom húzódik, hogy természetes, az adott életszakasszal járó, átmeneti jelenséggel állunk szemben, vagy pedig valami rendellenességgel, súlyosabb problémával, amibe be kellene avatkoznunk.

Vekerdy Tamás ezért összeállított egy – tőle megszokott módon kitűnő, informatív, szórakoztató – előadást, amelyben azt veszi sorra, hogy milyen (akár meglepőnek tűnő, vagy a szülők számára kellemetlen, zavaró) jelenségek tartozhatnak hozzá az egészséges fejlődéshez, és melyek azok az intő jelek, amik arra utalnak, hogy valóban baj van, és érdemes szakember segítségét kérnünk.

A Nyitott Akadémia helyszíni standján – számos más pszichológiai témájú könyv mellett – kedvezményes áron lehet megvásárolni dr. Vekerdy Tamás műveit, melyeket a szerző szívesen dedikál is.

HBN


A március 5-i előadásra jegyek elővételben kaphatók a Lovardában, Campus Jegyirodában, a Tourinformban és a Hajdú-bihari Napló szerkesztőségében.