Nőnapi pofon Szoboszlón: lezárták a nyomozást

Hajdúszoboszló – A gyanúsított egy hajdúszoboszlói vendéglátóhelyen szidalmazta és akadályozta az intézkedő rendőrt.

A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést 2016. március 8-án 19 óra 20 perc körül a rendőrségre arról, hogy egy Hajdúszoboszlón található vendéglátóhelyen a pultosként ott dolgozó nő pofon vágta őt. A helyszínre érkező rendőrök felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki az egyenruhások kérdéseire összefüggéstelenül válaszolt, a bejelentéstől eltérő ügyről beszélt, majd hangosan kiabált. A bisztróban a járőrök adatgyűjtést végeztek, amelyet a férfi folyamatosan akadályozott, magatartását többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó abbahagyni.

K. László a felszólítások ellenére jogsértő magatartását nem fejezte be és a becsület csorbítására alkalmas, sértő kifejezéssel illette az egyik intézkedő rendőrt. Az 56 éves helyi lakost a járőrök előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol becsületsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozás, valamint a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárás indult vele szemben. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki K. Lászlót, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –