Helyi közélet

2016.11.14. 13:06

Leaszfaltozták a Darut

Debrecen - Már csak néhány utca burkolatlan Debrecen biharikerti városrészében.

Debrecen - Már csak néhány utca burkolatlan Debrecen biharikerti városrészében.

Csaknem 200 méter hosszan, 3 és fél méter szélességben leaszfaltozták a Biharikertben található Daru utcát. Az ebből az alkalomból, a helyszínen, az Új utcánál tartott hétfői sajtótájékoztatón Balázs Ákos, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője elmondta: a vízelvezetési gondokat is megoldó beruházás az Új Főnix Terv keretében készült el. Idén egyébként 11 utcában végeztettek, végeztetnek ilyen munkákat, melyekre összesen 528 millió forintot fordítanak. Balázs Ákos hangsúlyozta, hogy a Fidesz frakció kezdeményezésére ettől az évtől az érintett lakóknak már nem kell az útépítésekhez hozzájárulást fizetni.

Fotó: Matey István

Kovács István a körzet önkormányzati képviselője arról beszélt a tájékoztatón, hogy a Daru utca leaszfaltozása 27 millió forintba került. A körzetben ezen kívül a Kisbánya utca részben szintén szilárd burkolatot kapott, a Galamb utcát pedig a Vágóhíd utca és a Gizella utca között újraaszfaltozták.

Kovács István kiemelte azért, hogy ne kelljen az új burkolatot felbontani, az ilyen beruházások előtt mindenütt igyekeznek teljes közművesítést kialakítani, illetve kicserélni a régi vezetékeket. A Biharikertben még körülbelül 5 utca vár leaszfaltozásra, melyekre a következő néhány évben sor kerül – tette hozzá.

HBN-OCs


Van, ahol még most is dolgoznak

Az idén Debrecenben a Csárda-, az Érsek-, a Géza-, a Kertekalja-, a Kisbánya-, a Pohl Ferenc-, a Nagydobos-, a Dobverő-, és a Kürtös utcában készült új burkolat. A Szeged-, valamint a Tücsök utcákban jelenleg is dolgoznak a kivitelezők. Előbbivel várhatóan januárban, februárban, utóbbival decemberben végeznek.


Debrecen - Az Új Főnix Terv keretében megvalósuló fejlesztések között a város polgárainak hétköznapi életét könnyebbé, komfortosabbá tevő fejlesztések közé tartozik a meglévő úthálózat karbantartása, minőségének javítása. Nagyfelületű aszfaltozásra, valamint 11 utcában útépítésre 2,1 milliárd forintot fordít Debrecen önkormányzata. Megközelítőleg 400.000 négyzetméternyi útfelület felújítására kerül sor - közölte a debreceni önkormányzat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában