Női vízilabda világliga – Start és kapitányi bemutatkozó a világligában

Budapest – A magyar női vízilabda-válogatott kedd este Olaszország legjobbjai ellen kezdi meg szereplését a világliga európai selejtezős sorozatában. Ezen a mérkőzésen debütál a kispadon Bíró Attila, aki a 9. helyet hozó nyári világbajnokság után váltotta Merész Andrást a szövetségi kapitányi tisztségben.

Egy előrehozott meccset már játszottak a magyarok A jelű négyesében: a holland-olasz összecsapást az utolsó pillanatban szerzett büntetőgóllal a vb-ezüstérmes házigazdák nyerték 11-10-re a magyar csapat keddi ellenfelével szemben.

“Nem volt meglepetés, hogy az olaszok elhúztak két góllal a meccs derekára és az sem, hogy aztán a hollandok nyertek. Ne feledjük, a vb-ezüst- és bronzérmes csapatról van szó. Komoly erőt képviselnek, reméljük, hogy mi felzárkózunk hozzájuk, akár már kedden” – nyilatkozta a pénteki hollandiai mérkőzésről Bíró Attila a sportági szövetség honlapjának.

Az új szövetségi kapitány jelöltjeivel második alkalommal találkozott több napra, egészen pontosan csütörtök óta készül együtt a csapat. Vasárnapra pihenőt kaptak a lányok, hétfőn két edzés szerepelt a programban, de még kedd délelőtt is lesz egy átmozgató tréning a Hajós-uszoda fedett medencéjében 20 órakor kezdődő találkozó előtt.

A 13-as keretben többen is vannak, akik nem voltak ott a kazanyi világbajnokságon, és olyan is, aki két éve nem szerepelt a nemzeti csapatban.

“Van, aki azért kapott helyet, mert nagyon jó teljesítményt nyújt a bajnokságban, Leimeter Dóri például a BVSC-ben nagyszerűen játszik, szeretném megnézni, éles körülmények között mire képes – kommentálta döntését a kapitány, aki Somhegyi Noémi behívását így magyarázta: – Két éve nem szerepelt a válogatottban, szintén kíváncsi vagyok rá. A kazanyi vb-csapatot ismerem, ott voltam minden mérkőzésen, de vannak olyan játékosok, akiket szintén fontos tétmérkőzésen szeretnék megnézni, így Csabai Dórát, Kisteleki Hannát, Kasó Orsit.”

Hozzátette, hogy akármennyire is komoly mérkőzés lesz a keddi, azért neki az Európa-bajnoki felkészülést is szem előtt kell tartania.

“Ez független attól, hogy természetesen szeretnénk ott lenni a világliga szuperdöntőjében. Abszolút bizakodva várjuk a meccset, jó a hangulat, égnek a bizonyítási vágytól a játékosok” – nyilatkozta Bíró Attila.

A válogatott kerete:

Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics), Gangl Edina (UVSE) – kapusok, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Antal Dóra (UVSE), Bujka Barbara (Hungerit-Szentes), Illés Anna, Takács Orsolya, Leimeter Dóra (BVSC-Zugló-Diapolo), Czigány Dóra (ZF-Eger-EKF), Somhegyi Noémi (Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics) – mezőnyjátékosok

– MTI –
hirdetés