Női vízilabda világliga – Hollandiában játszik a Bíró-csapat

Budapest – A magyar női vízilabda-válogatott Dordrechtben vendégszerepel a 2015/16-os világliga-sorozat ötödik játéknapján, kedden, amikor a holland válogatottal csap össze 20.30 órától.

A házigazdák magabiztosan vezetnek és gyakorlatilag már továbbjutottak az A betűjelű európai selejtezőcsoportból, míg a magyaroknak már nincs reális esélyük arra, hogy szintén ott legyenek az úgynevezett Szuperdöntőben, amelyet Sanghajban rendeznek meg június 7. és 12. között. A tét nélküli mérkőzés így inkább csak a presztízs miatt fontos.

Bíró Attila szövetségi kapitány gárdája megnyerte a januári belgrádi Európa-bajnokságot – a döntőben éppen Hollandia legjobbjainak legyőzésével -, s ezzel egyenes úton biztosította helyét a riói nyári olimpián. A hollandok viszont lemaradtak az idei ötkarikás játékokról, miután a náluk rendezett, március végi olimpiai kvalifikációs selejtezőn nagy meglepetésre nem kerültek be a legjobb négy közé.

A világliga nyolcas fináléjába Európából három együttes, a két selejtezőcsoport első helyezettje, illetve a jobbik második csapat jut még be.

A csoportok állása a keddi játéknap előtt:

A csoport: 1. Hollandia 12 pont, 2. Olaszország 7, 3. Magyarország 5, 4. Franciaország 0
B csoport: 1. Spanyolország 11 pont, 2. Oroszország 9, 3. Görögország 4, 4. Németország 0

A vl-sorozat befejező, 6. fordulóját május 3-án bonyolítják le, akkor a magyar válogatott a francia együttest fogadja Budapesten.

– MTI –