Női vízilabda világliga – Bíró Attila kijelölte a franciák elleni keretét

Budapest – Bíró Attila szövetségi kapitány kedden kijelölte az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott keretét az egy hét múlva sorra kerülő franciaországi világliga-mérkőzésre.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a keretben hét újonc kapott helyet. Az edző ezúttal nem számít az Euroliga-selejtezőre készülő BVSC és Dunaújváros játékosaira. A meghívottak között ott van Parkes Rebecca, az Eger honosított új-zélandi centere is.

A csapat tagjai csütörtökön találkoznak, vasárnap délelőttig napi két edzésen vesznek részt, pénteken pedig edzőmeccset játszanak a Dunaújvárossal, majd hétfőn utaznak Lille-be.

“A most meghívottak közül sokan a decemberi, új-zélandi ifjúsági világbajnokságra készülnek, bízom benne, ez a meghívó, a válogatottban való bemutatkozás olyan önbizalmat ad nekik, amely majd a teljesítményükön is látszik. Afféle megelőlegezett bizalomról beszélhetünk. Kíváncsi vagyok, milyen gyorsan képesek felvenni a nemzetközi mezőny ritmusát” – nyilatkozta Bíró Attila.

A hatos szuperdöntőbe a csoportelsők jutnak, a magyarok a franciákon kívül az olaszokkal szerepelnek azonos trióban.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Honvéd)
mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Kuna Szonja, Szücs Gabriella (mindannyian UVSE), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes), Parkes Rebecca (Eger)

A magyar válogatott programja a világliga B csoportjában:

november 29.: Franciaország-Magyarország
január 24.: Magyarország-Olaszország
február 21.: Magyarország-Franciaország
április 19.: Olaszország-Magyarország

– MTI –
hirdetés