Női vízilabda Euroliga – Idegenben kezdenek a magyar csapatok a negyeddöntőben

Akt.:
Budapest – A Hungerit-Szentes szerdán, míg az UVSE-Centrál csütörtökön kezdi meg szereplését a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében, amelynek első mérkőzésein mindkét magyar együttes idegenben szerepel.

A magyar bajnoki címvédő fővárosiak a CN Mataro, míg a szentesiek a Sabadell vendégeként ugranak medencébe – ám nem azonos eséllyel.

A januárban, Belgrádban Európa-bajnoki aranyérmes magyar válogatott több alapemberét is felvonultató, tavaly az El-ben negyedikként végzett UVSE idegenben is nyerhet a sorozat előző kiírásában negyedik riválisa ellen, s már a február 27-i visszavágó előtt gyakorlatilag eldöntheti a kérdést, hogy melyik gárda folytathatja ebből a párból a legjobb négy között.

A találkozót csütörtökön 20 órától rendezik a katalán városban.

A Szentes, amely tavaly a második számú európai női vízilabdás klubesemény, a LEN Kupa négyes döntőjében negyedik helyen zárt, annál nehezebb feladat előtt áll. Annál a Sabadellnél vendégeskedik ugyanis, amely 2013-ban és 2014-ben is diadalmaskodott az Euroligában, 2015-ben pedig második lett. Jellemző a spanyol gárda erejére, hogy a múlt évi négyes finálé elődöntőjében 11-6-os vereséget mért az UVSE-re.

A Matarótól mindössze 40 kilométerre található Sabadellben szerdán 19.30-kor kezdődik a mérkőzés.

A tavalyi szisztémához hasonlatosan a mostani párharcok győztesei is az Euroliga négyes döntőjébe jutnak, míg a vesztesek a LEN Kupa négycsapatos döntőjében küzdhetnek majd tovább.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések:

szerda:

Olympiakosz (görög)-Uralocska (orosz) 18.00
CN Sabadell (spanyol) – Hungerit-Szentes 19.30
Vuliagmeni (görög)-Kirisi (orosz) 20.00

csütörtök:

CN Mataro (spanyol)- UVSE-Centrál 20.00

– MTI –Sporthírek


hirdetés