Női vb-selejtezők – Hazai vereséggel kezdett a magyar válogatott

Tóth Alexandra Ivett (b) és Vágó Fanni (j), valamint a dán Sofie Junge Pedersen a Magyarország - Dánia női labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen Győr Gyirmót városrészében 2017. szeptember 19-én.
Tóth Alexandra Ivett (b) és Vágó Fanni (j), valamint a dán Sofie Junge Pedersen a Magyarország - Dánia női labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen Győr Gyirmót városrészében 2017. szeptember 19-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Gyirmót – A magyar női labdarúgó-válogatott Gyirmóton 6-1-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes dán csapattól a világbajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén kedden.

Európai vb-selejtező, D csoport, 1. forduló:

Magyarország-Dánia 1-6 (1-2)
Gólszerzők: Jakabfi (41. – 11-esből), illetve Nadim (28. – 11-esből), Troelsgaard (44., 68., 75.), Harder (55.), Sörensen (88.)

A selejtezősorozat gyirmóti nyitómeccse hétfőig kérdéses volt, ugyanis a dán válogatott tagjai szombaton nem álltak ki a hollandok elleni barátságos mérkőzésre hazájuk szövetségével folytatott vitájuk miatt, és azzal fenyegetőztek, hogy Gyirmóton sem lépnek pályára. Hétfőn azonban jelezték, vállalják a találkozót.

A némi mezőnyfölényben lévő dánok az első félidő közepén Nadia Nadim büntetőjével szereztek vezetést, a magyarok azonban a felvonás hajrájában Jakabfi Zsanett révén, ugyancsak tizenegyesből egyenlítettek. A szünetre mégis a dánok vonultak minimális előnnyel, miután Sanne Troelsgaard távolról lőtt a magyar kapu jobb oldalába.

A második játékrész elején beszorult a magyar csapat, s Pernille Harder tudta növelni a vendégek előnyét. A folytatásban a magyarok játéka már nem volt olyan fegyelmezett mint az első 45 percben, a játékosok egyre fáradtabban mozogtak, Bíró Barbara kapus pedig hiába védett nagyot többször is, a végül triplázó Troelsgaard vezérletével a vendégek kiütéses győzelmet arattak.

A magyar csapat legközelebb október 19-én a horvátokat fogadja. A csoportban még a svédek és az ukránok szerepelnek.

A 2019-es, franciaországi vb-re az európai selejtezőből a hét csoport győztese jut ki automatikusan, míg a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőt játszik a további kiadó egy helyért.

– MTI –