Női sorstragédiákról is szól Fátyol Viola Capa-nagydíjas fotósorozata

Női sorstragédiákról is szól Fátyol Viola Capa-nagydíjas fotósorozata
© Fotó: Fátyol Viola / capa-nagydij.capacenter.hu
Budapest – Női sorstragédiákról, a nők által megtapasztalt élethelyzetekről szól Fátyol Viola Capa-nagydíjas fotósorozata, amellyel a Vámospércsi Népdalkör mindennapjait örökítette meg – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Fátyol Viola elmondta, hogy Vámospércs édesapja szülőfaluja, így régóta tud a népdalkörről, azonban csak a Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél címet viselő fotósorozat elkészítése folytán lépett velük közelebbi kapcsolatba három évvel ezelőtt. Mint fogalmazott, a népdalkör tagjai a közös éneklés öröme mellett azért is tartanak össze, mert sokan küzdenek a magánnyal, és többen súlyos sorstragédiákon vannak túl, amelyek átvészelésében szintén segít a közösség.

A Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjjal 3,5 millió forint pénzjutalom jár, amelyből Fátyol Viola egy könyvet szeretne megjelentetni a fotósorozat teljes kép- és szöveganyagával. Emellett ősszel egy beszámoló kiállítást is szervez a budapesti Capa Központban, ezt szintén a díjból szeretné finanszírozni – derült ki a műsorban.

– MTI –
hirdetés