Női sofőr is küzd a fődíjért

Budapest – Lipcsei Éva nem fél a kihívásoktól, és a nyereményt önképzésre fordítaná.

Csupán egy női jelentkező vállalta az 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetést az idei országos kamionversenyen, amelyen a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK-OBB 1 millió forinttal jutalmazza majd a legjobb magyar kamionost.

A 47 éves, két gyermekét egyedül nevelő, kyokushinkai karatéban sárga öves versenyzőnő előtt semmi sem lehetetlen, hiszen meggyőződése, hogy a női sofőrök sokkal óvatosabbak és fegyelmezettebbek, mint férfitársaik. Lipcsei Éva 10 évig kamionozott, többnyire egyedül a volánnál és nemegyszer került olyan váratlan helyzetbe, ahol szükség volt 3 és fél évig tanult karatés harcművészeti tudásának bevetésére is – derül ki a Positive Communications beszámolójából.

– Az utakon a hölgyek általában sokkal fegyelmezettebbek, mint férfitársaik. Ha például vaskalodát kell lekötni, sokkal figyelmesebbek, mint a fiúk, akik időnként lazán elindulnak, mindenfajta körültekintés nélkül – árulta el Lipcsei Éva, aki az egymilliós fődíjat önképzésre költené, többek között német nyelvtanfolyamra.

Az elődöntőt 12–13., illetve 19–20-án rendezik Budapesten, a fináléra október 3-án kerül majd sor.

HBNSporthírek