Női röplabda válogatott – Görögország ellen kezd a magyar csapat a vb-selejtezőben

Akt.:
Budapest – Görögország ellen játszik először a magyar női röplabda-válogatott a május 31. és június 4. között Zágrábban sorra kerülő világbajnoki selejtezőben.

A magyar csapat a görögök és a házigazda horvátok mellett Ausztriával, Grúziával, valamint a csoport toronymagas favoritjának számító, kétszeres Európa-bajnoki címvédő, a legutóbbi világbajnokságon ötödik Oroszországgal került egy hatosba.

A nemzeti csapat kispadján ez lesz a márciusban kinevezett új szövetségi kapitány, az olasz Alberto Salomoni első hivatalos megmérettetése. A klubszinten az MTK-t irányító szakember a tavaly családi okok miatt lemondott belga Jan De Brandtot váltotta a 2015-ben Európa Liga-győztes, valamint a 2015-ös és az idei Európa-bajnokságra is kijutott együttes élén.

A selejtezőből a csoportelső kijut a jövő szeptember-októberi, Japánban megrendezendő világbajnokságra, míg a csoportmásodik – a másik öt, hasonló helyen végző válogatottal együtt – augusztus végén újabb selejtezőtornát vív.

A férfiválogatott – hasonló lebonyolítási rend mellett – egy héttel korábban Észtországba utazik, ahol a házigazdák mellett Koszovó, Montenegró, Románia és Oroszország lesz a csapat ellenfele.

A világbajnoki selejtező programja (az európai szövetség honlapja alapján):

május 31., szerda:
Görögország-Magyarország 17.30

június 1., csütörtök:
Ausztria-Magyarország 15.00

június 2., péntek:
Magyarország-Horvátország 20.00

június 3., szombat:
Oroszország-Magyarország 17.30

június 4., vasárnap:
Magyarország-Grúzia 15.00

A férfiválogatott programja:

május 24., szerda:
Magyarország-Koszovó 20.30

május 25., csütörtök:
Montenegró-Magyarország 20.30

május 26., péntek:
Magyarország-Oroszország 20.30

május 27., szombat:
Magyarország-Észtország 18.00

május 28., vasárnap:
Románia-Magyarország 15.00

– MTI –