Női röplabda NB I – Sorozatban negyedszer bajnok a Békéscsaba

Akt.:
A békéscsabai csapat tagjai örülnek a bajnokság megnyerésének a Linamar-Békéscsabai RSE - Vasas Óbuda női röplabdamérkőzés végén Békéscsabán 2017. április 24-én. Linamar-Békéscsabai RSE - Vasas Óbuda 3-0, a győzelemmel sorozatban negyedszer lett bajnok a Békéscsaba.
A békéscsabai csapat tagjai örülnek a bajnokság megnyerésének a Linamar-Békéscsabai RSE - Vasas Óbuda női röplabdamérkőzés végén Békéscsabán 2017. április 24-én. Linamar-Békéscsabai RSE - Vasas Óbuda 3-0, a győzelemmel sorozatban negyedszer lett bajnok a Békéscsaba. - © MTI Fotó: Lehoczky Péter
Békéscsaba – Sorozatban negyedszer a Linamar-Békéscsaba csapata nyerte a női röplabda-bajnokságot.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttese hétfő este harmadszor is legyőzte a Vasast az NB I fináléjában, ezzel feltette a koronát szezonjára, hiszen korábban a Magyar Kupában és a Közép-európai Ligában is diadalmaskodott, azaz triplázással zárta az idényt.

A Békéscsaba – amely a CEV Kupában a negyeddöntőig menetelt – ezzel története legsikeresebb szezonját produkálta, ráadásul a bajnokságot, valamint a kupát is veretlenül nyerte meg.

Döntő, 3. mérkőzés:

Linamar-Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 3-0 (20, 17, 14)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Békéscsaba javára.

A hétfő esti mérkőzést remekül kezdte a BRSE, és az elején megszerzett előnyét taktikus, hatékony játékkal megőrizte az első szett végéig. A második és a harmadik felvonásnak már voltak olyan időszakai is, amikor nem volt azonos súlycsoportban a két csapat, így a Békéscsaba a vártnál is simábban győzött.

Az elmúlt tíz év bajnokai:

2007: Betonút-NRK Nyíregyháza
2008: Vasas SC-Opus Via-Óbuda
2009: BSE-FCSM
2010: Vasas-Duna Autó-Óbuda
2011: BSE-FCSM
2012: Vasas-Óbuda-Hofeka
2013: Vasas-Óbuda
2014: Linamar-Békéscsabai RSE
2015: Linamar-Békéscsabai RSE
2016: Linamar-Békéscsabai RSE
2017: Linamar-Békéscsabai RSE

– MTI –Sporthírek