Női röplabda Extraliga – Reális cél az éremszerzés a Vasasnak

Budapest – Az éremszerzésre is reális esélye lehet a Vasas Óbuda női röplabdacsapatának Sarlós Márton, az együttest működtető Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője szerint.

A szakosztály keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: a nyáron új edző, öt idegenlégiós, valamint két magyar játékos is érkezett az óbudaiakhoz, és bár a hatcsapatos Extraligában nagy küzdelem várható minden mérkőzésen, ezzel a kerettel az éremszerzés sem lehetetlen a csapat számára.

“A legfontosabb azonban az, hogy az új vezetőedző által kijelölt úton megtegyük az első lépéseket” – fogalmazott Sarlós Márton.

Markovits László, a Vasas SC elnöke kijelentette: a röplabda hagyományosan sikeres sportág a klubon belül, így mindig kiemelten odafigyelnek rá az anyaegyesület részéről.

“Komoly előrelépést jelent, hogy Jámbor János immár a második szezonban vállal szerepet többségi tulajdonosként a csapatnál. A tavalyi év nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de látva az új igazolásainkat, szerintem kellemes meglepetésekre számíthatnak a szurkolóink az előttünk álló idényben” – mondta az elnök.

Jakub Gluszak, a csapat kétszeres lengyel bajnok, mindössze 32 éves vezetőedzője a nyolchetes felkészülési időszakról megjegyezte: a lányok keményen dolgoztak, elvégezték azt a munkát, amit elvárt tőlük, így magabiztosan várják a szombati, Haladás elleni szezonrajtot.

“A hatcsapatos bajnokság kiélezettnek ígérkezik, sok jó mérkőzést láthatnak majd a kilátogató nézők, akiknek remélem, sok örömöt okoz majd az idény” – mondta a szakember.

A játékosok részéről a brazil csapatkapitány, Ana Tiemi Takagui azt emelte ki, hogy az együttes rengeteg felkészülési mérkőzést játszott, amire nagy szükségük is volt, mert rengeteg új játékos van a keretben. “Ezek a találkozók összekovácsoltak bennünket, nagyon várjuk már, hogy tétmérkőzésen is pályára léphessünk” – tette hozzá.

Az együttes nyáron szerződtetett magyar válogatott ütője, Villám Lilla szerint a csapatszellem nagyon jó, és már most, az első nyolc hétben rengeteget fejlődtek egyénileg is.

A Vasas szombaton a Haladás Szombathely ellen kezdi meg a 2018-19-es szezont.

– MTI –