Női röplabda Eb – Augusztus 23-án kezdődik a jövő évi torna

Budapest/Luxembourg – Augusztus 23-án kezdődik a 2019-es női röplabda Európa-bajnokság, amelynek a magyar válogatott társrendezőként már biztosan résztvevője.

Az európai szövetség (CEV) péntek esti tájékoztatása szerint a szeptember 8-ig tartó kontinenstornán a magyar főváros mellett (C csoport) Pozsonyban (D csoport) és Ankarában (A csoport) biztosan rendeznek mérkőzéseket, egyedül a lengyelországi B csoport helyszíne nem tisztázott még.

Az első alkalommal 24 együttes részvételével sorra kerülő Eb-n a négy házigazdán kívül az előző kontinensviadal legjobbjai – Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország és Bulgária – már biztosan tagjai a mezőnynek. A többiek augusztusban és jövő januárban selejteznek a kijutásért.

A CEV közleménye szerint a hatcsapatos csoportok első négy helyezettje jut majd tovább, a nyolcaddöntőben A-C és B-D ágak lesznek. Ha a házigazda együttesek továbbjutnak, biztosan hazai környezetben léphetnek pályára a legjobb 16 között, ahol két rendező válogatott nem találkozhat egymással.

A negyeddöntőket Lengyelországban és Törökországban rendezik, a magyarok továbbjutásuk esetén utóbbi helyszínen játszhatnak az elődöntőért. Az Európa-bajnokság végjátéka Ankarában lesz.

– MTI –