Női őserő képen, szóban, szerepekben

Varga Klári és Vranyecz Artúr Az ajtó című darabban
Varga Klári és Vranyecz Artúr Az ajtó című darabban - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Szabó Magda születésnapján, október 5-én kezdődik a Kossuth-díjas író, költő, műfordító tiszteletére immár második alkalommal megszervezett MagdaFeszt a Csokonai Színházban.

Az előadások, beszélgetések, kiállítások a nők által készített műalkotások, a nőművészet, a nőként való érvényesülés kérdéskörét járják körül. Számos izgalmas kísérőrendezvény is csalogatja az érdeklődőket. A kezdőnapon, pénteken 17 órától nyílik a délvidéki festőművész, Sagmeister Laura kiállítása a teátrum nézőtéri büféjében. A festő ősi erőt sugározó műveinek ihletforrása a vajdasági táj, életérzés és a mindennapi történetek.

Kötődések

A Burok és az Anyajegy című előadásokhoz kapcsolódva Orosz Katalin pszichológus Sorsformáló 9+1 hónap címmel tart előadást. Szabó Magda a lélek finom ábrázolásának mestere volt. Vajon ő hogyan nyúlna a szülővé válás időszakához? Erre a kérdésre keresi a választ a szakember október 9-én 17 órától a Csokonai Színház Nagyszínpadán kialakított befogadótérben. Az előadásra a szervezes@csokonaiszinhaz.hu e-mail címen lehet regisztrálni. A részvétel ingyenes.

Felolvasással egybekötött, Szabó Magda színházi kötődéséről is szóló bejárásra várja az érdeklődőket Varga Klári és Vranyecz Artúr október 9-én este 8 órától. A kulisszajárásra maximum 30 fő jelentkezhet a szervezes@csokonaiszinhaz.hu e-mail címen.

Az október 12-ig tartó programsor része a Péczely Dóra szerkesztővel és Molnár T. Eszter íróval való beszélgetés és a Szabó Magda Szabadulószoba is.

HBN


Debrecen - Táncszínházi produkcióval, pszichológus előadásával, monodrámával és bábjátékkal hívogat a Csokonai Színház. Szabó Magda születésnapján október 5-én kezdődik a második MagdaFeszt a Csokonai Színházban és október 12-ig tart. Gemza Péter igazgató a keddi tájékoztatón állásfoglalást tett ...