Női ökölvívó Eb – Két vereséggel folytatták a magyarok

Budapest/Szófia – A 57 kilogrammos súlycsoportban Nagy Kitti Kornélia, a 64 kilósok között pedig Korcsmáros Mercédesz szenvedett vereséget a szófiai női ökölvívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján, így egyikük sem jutott a nyolc közé.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Nagynak roppant kellemetlen ellenfél, a fehérorosz Julija Apanasovics jutott, aki rengeteget szabálytalankodott, fogta, tolta, lökdöste a magyar bokszolót, sőt az is előfordult, hogy csípődobást alkalmazott vele szemben. A bíró azonban engedte ezt a harcmodort, sőt Nagyot intette meg, mondván, lent volt a feje.

“A fehérorosz nem változtatott a harcmodorán, mint ahogy a bíró sem a felfogásán, odalett a meccs, amiről ki merem mondani, hogy csalással ért véget” – fogalmazta meg véleményét Kovács Mária vezetőedző.

Korcsmárost a tapasztaltabb versenyzőnek számító és technikásabban bokszoló Európa-bajnoki bronzérmes cseh Martina Schmoranzova győzte le.

Csütörtökön a 60 kilogrammban Pribojszki Katának sem sikerült a nyolc közé jutás, mivel kikapott a brit Sandy Ryantől.

A magyar válogatott tagjai közül szombaton Szatmári Petra lép kötelek közé, aki az ukrán Anasztaszija Csernokolenko legyőzésével az elődöntőbe juthat a 81 kilósok között.

– MTI –