Női kosárlabda Euroliga – Vereséget szenvedett Salamancában a Sopron

Budapest/Salamanca – A Sopron 74-60-as vereséget szenvedett szerdán a spanyol Salamanca vendégeként a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában.

Eredmény (az európai szövetség honlapja alapján):

A csoport, 10. forduló:

Salamanca (spanyol)-Uniqa Sopron 74-60 (14-14, 23-23, 23-10, 14-13)

a magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 24, Simon 10, Fegyverneky 7

A kontinentális elitbe egy év kihagyás után visszatért magyar bajnok 1/8-as győzelmi mérleggel az A csoport nyolcadik, utolsó helyéről várta a folytatást, míg a Salamanca 2/7-tel a hetedik helyen állt.
Sterbenz László tanítványai – akik listavezetők az NB I-ben – ősszel a spanyolok ellen szerezték meg eddigi egyetlen győzelmüket a kontinentális sorozatban. A magyarok soraiban ott volt a néhány napja Törökországból visszaszerződött válogatott irányító, Honti Kata is.

A magyar csapat egészen a nagyszünetig remekül tartotta magát, a spanyol éllovas azonban a harmadik negyedben ellépett, és meg is tartotta előnyét, s végül magabiztosan diadalmaskodott.

A magyar együttesnek újabb vereségével már csak matematikai esélye maradt az első négy hely, s a vele járó továbbjutás elérésére. A csoport 5. és 6. helyezettje a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjében folytatja majd a szereplését.

A soproniak jövő szerdán az éllovas török Fenerbahcét fogadják.

– MTI –