Helyi közélet

2012.09.21. 13:16

DK: már a Fidesz "kirakatvárosait" is fojtogatja az adósságválság

Budapest, 2012. szeptember 21., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormányoldal felelőtlensége miatt mára a Fidesz "kirakatvárosainak" számító önkormányzatok is csődközelbe kerültek, annak ellenére, hogy azokat egyébként a párt befolyásos politikusai vezetik.

Budapest, 2012. szeptember 21., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormányoldal felelőtlensége miatt mára a Fidesz "kirakatvárosainak" számító önkormányzatok is csődközelbe kerültek, annak ellenére, hogy azokat egyébként a párt befolyásos politikusai vezetik.Erről Varju László, a DK pártigazgatója, független parlamenti képviselő beszélt pénteken sajtótájékoztatón, példaként említve Debrecent és Hódmezővásárhelyt. Azt mondta, ezekben a városokban rendre 25 milliárd forint fölött van az önkormányzatok adóssága, ami szinte fogva ejti a lakókat. Varju László Debrecen példájára kitérve elmondta, Kósa Lajos polgármester is elismerte, hogy több milliárd forint hiányzik a város idei költségvetéséből, ráadásul az Állami Számvevőszék is óriási problémákról számolt be, ami miatt intézkedési tervet is kért a városvezetőtől. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy mára a bankok sem adnak pénzt az önkormányzatnak - folytatta, hozzátéve: Debrecen folyószámlahitele az elmúlt hónapokban 850 millió forintról 3,5 milliárd forint fölé emelkedett, a nyáron pedig már ki is kapcsolták a közintézményekben az áram- és gázszolgáltatást; az iskolakezdésre mindez a szolgáltatóktól kért szívesség révén állhatott helyre.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában