Női kosárlabda Euroliga – Újabb soproni vereség

Sopron – A Sopron hazai pályán sima vereséget szenvedett szerdán az orosz Dinamo Kurszktól a női kosárlabda Euroliga 13., utolsó előtti fordulójában.

Eredmény:

A csoport, 13. forduló:

Uniqa Sopron-Dinamo Kurszk (orosz) 68-102 (17-31, 16-20, 15-27, 20-24)

a magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 14, Fegyverneky 13, Lelas 11

A kontinentális elitbe egy év kihagyás után visszatért magyar bajnok 1/11-es győzelmi mérleggel az A csoport nyolcadik, utolsó helyéről, míg a Kurszk 8/4-gyel, másodikként várta a folytatást. Sterbenz László tanítványai szombaton NB I-es rangadót nyertek a PEAC-Pécs otthonában. Az esélyek ezzel együtt sem mellettük szóltak, hiszen a túloldalon olyan sztárok sorakoztak, mint a korábban Európa legjobbjává választott lett Anete Jekabsone, a négyszeres Euroliga-bajnok, olimpiai bronzérmes orosz Irina Oszipova, a kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnok amerikai Seimone Augustus vagy az Európa-bajnok francia Endene Miyem.

Az ellenfél már a nyitónegyedben igazolta hírnevét, Jekabsone és az amerikai Nnemkadi Ogwumike alaposan megszórta a hazaiakat, így a második negyed már 14 pontos vendégelőnnyel indult. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, soproni részről a szerb Aleksandra Crvendakic és a horvát Ana Lelas vitte a prímet, a nagyszünetben 33-51 volt az állás.

Térfélcsere után végleg eldőlt a csata, a túloldalon Miyem és Tatyjana Vidmer is belelendült, és hamarosan 30 pontos különbség alakult ki. A hajrában már csak a kurszki győzelem mértéke volt kérdéses, az oroszok végül a 100 pontot is átlépték. A Sopron 39, míg ellenfele 62 százalékkal célzott a mezőnyből.

Az immár 1/12-es győzelmi mérlegnél tartó magyar együttesnek már korábban elszálltak az esélyei az első négy hely, s a vele járó továbbjutás elérésére. A csoport 5. és 6. helyezettje a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjében folytatja majd a szereplését, ám a Sopron már ezeket a pozíciókat sem érheti el a tabellán.

A soproniak jövő szerdán Kassán zárják a csoportkört.

– MTI –

Címkék: ,