Női kosárlabda Euroliga – Nem bírt a Fenerrel a Sopron

Sopron – A Sopron hazai pályán sima vereséget szenvedett szerdán a török Fenerbahcétól a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában.

Eredmény:

A csoport, 11. forduló:

Uniqa Sopron-Fenerbahce (török) 52-69 (9-18, 16-20, 14-17, 13-14)

a magyar csapat legjobb dobói: Lelas 13, Ciglar 12

A kontinentális elitbe egy év kihagyás után visszatért magyar bajnok 1/9-es győzelmi mérleggel az A csoport nyolcadik, utolsó helyéről, míg a Fenerbahce 9/1-gyel várta a folytatást. Az egész Euroliga-mezőny legjobb mutatójával rendelkező török csapatban egy ismerős is akadt: a magyar válogatott Quigley Allie tavaly Krakkóból szerződött az isztambuliakhoz.

Sterbenz László tanítványai – akik listavezetők az NB I-ben – ősszel 86-69-re kikaptak a Fener csarnokában, és ezúttal sem ők voltak az esélyesek. A házigazdák három és fél perc elteltével találtak először a gyűrűbe, és a folytatásban is többnyire 7-8 pontos hátrányban voltak, a különbség éppen a félidőben lett a legnagyobb (25-38). A nagyszünetben a mezőny legjobbja Quigley volt 10 ponttal, míg a soproniaknál a horvát Ana Lelas és Iva Ciglar vitte a prímet 6-6 ponttal.

Bár a Sopron a térfélcsere után is csak 30 százalékkal célzott a mezőnyből, a neves ellenfél nem tudott elszakadni. A törökök előnye csak az utolsó negyedre nőtt 20 pont fölé annak ellenére, hogy amerikai centerük, a Győrben is megfordult Quanitra Hollingsworth a 31. percben kipontozódott. A hajrában már kiütközött a két csapat közti különbség, Quigley végül 15 pontig jutott.

Az immár 1/10-es győzelmi mérlegnél tartó magyar együttesnek újabb vereségével elszálltak az esélyei az első négy hely, s a vele járó továbbjutás elérésére. A csoport 5. és 6. helyezettje a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjében folytatja majd a szereplését.

A soproniak jövő szerdán a török Galatasarayhoz látogatnak.

– MTI –
hirdetés